Voeding

Bij de productie van metaalonderdelen voor voedselmachinebouw is het belangrijk om te voldoen aan strenge voedselveiligheidsnormen en hygiënevereisten.


Roestvrij staal wordt vaak gebruikt vanwege zijn corrosiebestendigheid en voedselveiligheid. Typische roestvrijstalen materialen die worden gebruikt in voedselmachines zijn AISI 304 en AISI 316. Deze materialen zijn bestand tegen corrosie door voedselzuren en chemicaliën, en ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd en gedesinfecteerd.


Metaalonderdelen voor voedselmachines moeten gladde oppervlakken hebben om opeenhoping van voedseldeeltjes en bacteriën te voorkomen. Afgeronde randen en gladde overgangen tussen verschillende onderdelen zijn belangrijk voor een goede hygiëne.


Traceerbaarheid en materiaalcertificering: elke productie kan getraceerd worden wat betreft gebruikt materiaal aan de hand van de afgeleverde materiaalcertificaten. Wij werken enkel met fabrikanten die materialen van betrouwbare bronnen aanleveren en die kunnen zorgen voor traceerbaarheid van het gebruikte metaal. Alle gebruikte materialen voldoen aan de relevante voedselveiligheidsnormen.

Enkele voorbeelden:

Andere sectoren

Meubelsector
Meubelsector
Olie, gas & vernieuwbare energie
Olie, gas & vernieuwbare energie
Machinebouw
Machinebouw
Brandveiligheid
Brandveiligheid

Vrijblijvend jouw offerte aanvragen?

Ontvang makkelijk en snel een offerte.

Vul het contactformulier in, upload jouw .PDF of .JPG van jouw tekening.

Meld in het vak 'extra info' de gewenste hoeveelheid, uw specifieke vereisten en leveringstermijn.

Wij sturen jouw een offerte op maat.

Maximum 5MB toegelaten
Minimum MB nodig
Enkel Foto's (jpg,jpeg) en documenten (pdf,docx,doc) toegelaten
Maximaal 9999 bestanden toegelaten
Drag & drop bestanden hier
Drop file(s) here